politiek

VVD Amsterdam wil opheldering over ‘snoepreisje’ naar Efteling

Door Anna Vossers - 18 september 2013

Bewoners van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West zijn deze zomer op kosten van de gemeente naar de Efteling gegaan. De lokale VVD eist opheldering van over ‘het zoveelste snoepreisje’ dat met belastinggeld is betaald.

De trip naar het pretpark heeft 1.100 tot 1.800 euro gekost, schrijft het Parool.

Leefbaarheid

‘Dit is het zoveelste voorbeeld van hoe het niet moet’, zegt VVD-raadslid Daniël van der Ree in het Parool. ‘Snoepreisjes op kosten van de belastingbetaler moeten voor eens en voor altijd verleden tijd zijn.’

Het geld was bedoeld om leefbaarheid in de wijk Nieuw-West te verbeteren. Volgens de verantwoordelijke stadsdeelbestuurder, Jesse Bos (PvdA) ging het om een reisje voor jonge buurtvaders en hun zonen, als afsluiting voor een project over opvoeden. Bos: ‘Dat is goed voor de vaders en de zonen, maar niet voor de buurt. We gaan hierover gesprekken voeren.’

Vorig jaar ontstond in een ander Amsterdams stadsdeel. Bewoners van Amsterdam West mochten toen op kosten van de gemeente naar attractiepark Duinrell.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.