politiek

VVD probeert onrust over nivellering in te dammen

Door Tom Reijner - 05 september 2013

De VVD kan niet ingaan op voorstellen die pas op Prinsjesdag worden gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Nederlanders kunnen er vanuit gaan dat ‘de voorstellen niet verder nivellerend mogen zijn dan in het Regeerakkoord is afgesproken’.

Dat schrijft de partij donderdag op haar website.

Onrust

De VVD reageert daarmee op de onrust onder VVD-aanhangers, die donderdag boos reageerden op de website van de partij, naar aanleiding van kabinetsplannen om de algemene heffingskorting voor hogere inkomens af te schaffen.

Inmiddels zijn er al bijna 300 reacties binnengekomen op de site. Vanochtend waren dat er nog tientallen.

Nivelleren

De meeste aanhangers vinden dat de VVD aan het nivelleren is. Zo luidt een reactie: ‘Wat gaat er in godsnaam om in jullie hoofden? Het is niet eens een bezuiniging. Het enige doel is nivelleren’.

Andere aanhangers spreken van ‘stelen’  – Nederlanders met een jaarlijks inkomen van meer dan 55.991 euro verliezen per jaar 2.001 euro, omdat zij door de kabinetsplannen geen heffingskorting meer kunnen toepassen op hun inkomstenbelasting. De algemene heffingskorting wordt in de kabinetsplannen stapsgewijs teruggebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.