politiek

Asscher verbaasd over ‘extreem-rechtse’ samenwerking PVV

15 november 2013

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) begrijpt niets van de keuze van PVV-leider Geert Wilders om te gaan samenwerken met een partij als Front National. Volgens Wilders heeft de partij van Marine Le Pen een antisemitisch verleden en neemt daar niet ruimhartig afstand van.

Voor het begin van de ministerraad zei Asscher tegen de camera’s van de NOS dat Wilders altijd ‘als door een adder gebeten reageert als hij het verwijt krijgt extreem-rechts of xenofoob te zijn’. ‘Dat hij nu de samenwerking opzoekt met zo’n partij is hoogst verbazend,’ zegt Asscher.

Antisemitisch

Volgens de PvdA’er heeft de Franse nationalistische partij een antisemitisch verleden en neemt het daar niet ruimhartig afstand van. Bovendien zei Asscher dat de partij onlangs nog een zwarte minister voor aap uitmaakte.

‘Het is zijn keuze en zijn vrijheid, maar ik vind het veelzeggend en ik heb er niks mee. En ze vinden elkaar op een standpunt dat slecht is voor Nederland, namelijk dat we uit de EU moeten.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.