politiek

50Plus richt zich toch weer niet op jongeren

Door Servaas van der Laan - 28 januari 2014

Dat ouderenpartij 50Plus zich ook op jongeren gaat richten, berust op een misverstand. De partij verandert niet van koers en blijft zich inzetten voor ouderen.

Dat benadrukken het partijbestuur en de Tweede Kamerfractie in een gezamenlijke verklaring.

Andere koers

‘Het bestuur van 50PLUS heeft kennis genomen van het interview van de Tweede Kamerfractieleider Norbert Klein zondag 26 januari in nu.nl. In dit interview werd de indruk gewekt dat ‘de nieuwe kapitein een andere koers zou gaan varen’.

Het bestuur van 50PLUS en de Tweede Kamerleden Norbert Klein en Martine Baay zijn het nadrukkelijk erover eens dat de politieke koers van 50PLUS onveranderd blijft,’ zo leest de verklaring.

In het interview met nu.nl zei Klein dat hij ook voor de belangen van jongeren op wil komen. Die worden in het huidige pensioenplan benadeeld. ‘Ik heb vier kinderen, ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet,’ zei Klein.

Verkeerde indruk

De fractievoorzitter zegt nu ‘te betreuren dat het interview onbedoeld een andere indruk heeft gewekt’. Volgens 50Plus gaat de partij zeker niet ‘een andere koers varen’ zoals is voorgesteld.

Voormalig partijvoorzitter van 50Plus, Henk Krol, zei overigens ook al dat de partij zich naast ouderen ook op jongeren richt. Krol vond een tweedeling tussen de generaties ‘onnodig’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.