politiek

Kamerleden bezoeken Groningen voor hoorzitting over gaswinning

Door Servaas van der Laan - 27 januari 2014

De leden van de vaste Kamercommissie Economische Zaken zijn maandag in Groningen voor een hoorzitting met inwoners, bedrijven en bestuurders over de gaswinning in het gebied. Ook maken de Kamerleden een rondgang langs beschadigde huizen.

De Kamerleden brengen in de ochtend een bezoek aan Noord-Groningen en bekijken daar onder meer de huizen die door de gaswinning in het gebied beschadigd zijn. Ook spreken zij er met gedupeerden.

Hoorzitting

In de middag staat in het Gronings provinciehuis een hoorzitting gepland waar met vijftien inwoners, bedrijven en bestuurders zal worden gesproken over de problemen rond de aardgaswinning.

Het bezoek is een voorbereiding op het debat in de Tweede Kamer over het Groningenveld. Minister Henk Kamp van Economische Zaken (VVD) heeft het gebied al 1,2 miljard euro aan staatssteun toegezegd ter compensatie voor de problemen.

Wie?

De aanwezige Tweede Kamerleden zijn Mariëtte Hamer (commissievoorzitter), Betty de Boer (VVD), René Leegte (VVD), Tjeerd van Dekken (PvdA), Jan Vos (PvdA), Paulus Jansen (SP), Reinette Klever (PVV), Agnes Mulder (CDA), Stientje van Veldhoven (D66), Arie Slob (ChristenUnie), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Elbert Dijkgraaf (SGP), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Norbert Klein (50Plus).

RTV Noord en Dagblad van het Noorden doen verslag van het bezoek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.