politiek

Ouderenpartij 50Plus gaat zich meer op jongeren richten

Door Tom Reijner - 26 januari 2014

Norbert Klein, sinds vorig jaar oktober fractievoorzitter van 50Plus, gaat een andere koers varen dan zijn voorganger Henk Krol. De huidige voorman van de ouderenpartij wil meer doen dan opkomen voor vijftigplussers.

‘Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt. Maar na zijn vertrek gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen,’ zegt hij zondag in een vraaggesprek met Nu.nl. ‘Ik heb vier kinderen, ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet.’

De huidige fractievoorzitter wijst daarbij op de OV-studentenkaart, die volgens zijn partij gratis moet blijven. Hij wil zich inzetten voor de studiefinanciering, maar ook voor onderwerpen als natuurbehoud en aardgaswinning in Groningen.

Pensioenpremies

Onder Krol profileerde 50Plus zich voornamelijk op pensioenen en ouderenzorg. De voormalige fractievoorzitter trad in oktober vorig jaar af nadat hij in opspraak was geraakt over het afdragen van pensioenpremies in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant. Eerder kwam hij al in opspraak vanwege de financiële wanorde die hij achterliet bij de krant.

De voormalige VVD’er Norbert Klein werd een dag na het opstappen van Krol door de leden benoemd tot fractievoorzitter. Klein vormt in de Tweede Kamer een tweemansfractie met Martine Baay-Timmerman.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.