politiek

Pieter Hilhorst ‘redder in nood’ in Amsterdamse tram

Door Anna Vossers - 25 januari 2014

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn weer begonnen, en dat heeft Pieter Hilhorst, de Amsterdamse PvdA-lijsttrekker, gemerkt. Zijn tweet over een ‘nobele’ daad is niet onopgemerkt gebleven.

 

 

De wethouder, de afgelopen weken vooral in het nieuws geweest vanwege de miljoenenblunder die de Amsterdamse dienst belastingen onder zijn verantwoordelijkheid begin, twitterde vanmiddag dat hij twee vrouwen had beschermd. Ze zouden racistisch zijn uitgescholden. Als ‘dank’ werd hij geslagen. Hij zou de schuldige uit de tram hebben gezet.

Veel reacties

Als de tweet als campagnemateriaal was bedoeld, dan heeft hij één doel bereikt: binnen een uur hadden meer dan honderd twitteraars het bericht geretweet.

De reacties zijn alleen niet onverdeeld positief. Tweets met #toevalbestaatniet, #verkiezingsverhaaltje en tientallen reacties met de vraag waarom hij niet gewoon aangifte heeft gedaan in plaats van deze ‘heldendaad’ te begaan, doen vermoeden dat deze twitteractie misschien nog een staartje krijgt voor Hilhorst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.