politiek

VVD: Asscher moet meer doen tegen moskee-internaten

Door Tom Reijner - 31 januari 2014

De VVD eist meer actie van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) tegen de moskee-internaten. Zijn besluit om een streep te zetten door de dubbele kinderbijslag is wat de liberalen betreft nog maar een eerste stap.

‘Er is onvoldoende toezicht op deze internaten, dit komt de kinderen niet ten goede. Ik hoop dat de minister doorpakt en ook het toezicht op deze internaten verder gaat verbeteren met wettelijk afdwingbare maatregelen,’ zegt Azmani vrijdag in een verklaring op de VVD-website. Volgens het Kamerlid moet integratie voorop staan, ‘niet segregatie’.

Streep

De Kamer nam vorig jaar april een motie van VVD en PvdA aan om een einde te maken aan de dubbele kinderbijslag voor ouders  die hun kinderen naar een moskee-internaat sturen.

Asscher beloofde destijds daaraan te werken en dat is nu gebeurd: hij zet een streep door de uitkering van overheidsgeld dat werd gebruikt om deze internaten te stimuleren.

Kritiek

Ouders die hun kind op een internaat plaatsten, kwamen in aanmerking voor dubbele kinderbijslag vanwege de hogere kosten die zij maken.

Er bestond veel kritiek op de moskee-internaten. Kinderen die hier overnachten en koranonderwijs volgen, zouden geïsoleerd raken van de samenleving.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.