politiek

D66 schort tijdelijk campagne op vanwege Els Borst

Door Shari Deira - 13 februari 2014

D66 heeft in verband met de dood van oud-minister Els Borst (81) campagneactiviteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen gestaakt in elk geval tot en met dinsdag 18 februari. ‘De komende dagen staan in het teken van herinnering aan Els Borst en Ernst Bakker.’

Alle afdelingen van de partij hebben de oproep gekregen om hun geplande activiteiten op te schorten, laat campagneleider Kees Verhoeven donderdag weten.

Herdenking

De politie maakte eerder vandaag bekend dat Borst waarschijnlijk om het leven is gekomen door een misdrijf. Zaterdag woonde Borst nog het D66-congres in Amsterdam bij. Het onderzoeksteam probeert te achterhalen wat daarna is gebeurd.

Zaterdag is er in de Domkerk in Utrecht een herdenkingsdienst voor Borst. Daarna heeft de begrafenis in besloten kring plaats, zo lieten nabestaanden donderdag weten.

Op 8 februari overleed Ernst Bakker, voormalig wethouder in Amsterdam en burgemeester van Hilversum, op 67-jarige leeftijd. Tussen 1971 en 1978 was hij fractiemedewerker bij D66. Later werd hij gemeenteraadslid in Amsterdam en politiek assistent van Jan Terlouw.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.