politiek

Heleen Dupuis: PVV-fractie nauwelijks aanwezig in Eerste Kamer

21 februari 2014

De PVV-fractie in de Eerste Kamer meldt zich vaak af, doet weinig mee en komt vaak niet met goede argumenten. ‘Dat betekent dat een groep van tien mensen op de 75 eigenlijk voortdurend een spaak in het wiel steekt.’

Dat zegt VVD-Eerste Kamerlid Heleen Dupuis in het Radio 4-programma De Ochtend van 4. De hoogleraar medische ethiek zit zelf al sinds 1999 in de Eerste Kamer.

Regels

Dupuis zegt dat het ‘het goed recht’ is van de PVV om weg te blijven, maar ze is er niet blij mee: ‘Ze zijn legitiem verkozen en het is allemaal volgens de regels, maar het is ontzettend lastig werken.’

De VVD-senator vindt het goed dat er ‘dwarse partijen’ zijn, maar ze vindt het ‘verontrustend’ dat de PVV in de toekomst de grootste partij zou kunnen worden.

Benno L.

Dupuis reageerde verder ook op de ophef die is ontstaan over de nieuwe woonplaats van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. Ze vindt dat er in Leiden ‘erg fanaat‘ wordt gereageerd op de komst van de man.

Volgens Dupuis heeft de Nederlandse rechtsstaat altijd ‘een probleem met het kwaad’. ‘We hebben nu eenmaal afgesproken dat ook individuen die zich vreselijk misdragen hebben, dat die toch mens blijven met rechten. En dat is nu aan de orde.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.