politiek

Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50PLUS

Door Tom Reijner - 23 februari 2014

De voormalige fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol staat weer op de kieslijst van zijn partij. De vorig jaar in opspraak geraakte politicus is bij de Europese Parlementsverkiezingen op 22 mei lijstduwer.

Dat zegt Jan Nagel, de tijdelijke voorzitter van de ouderenpartij, zondag.

Voorkeurstemmen

Krol kan een zetel winnen in het Europees parlement, als hij ten minste voldoende voorkeurstemmen weet binnen te halen. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had betaald.

Eind januari werd bekend dat Krol assistentie verleent aan Toine Manders, lijsttrekker van 50PLUS in Europa. De werkzaamheden die de oud-fractievoorzitter voor Manders verricht, zouden bestaan uit het ‘scannen van relevante berichten in de media over 50Plus’.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.