politiek

Waxinelichthoudergooier stapt uit Piratenpartij

Door Servaas van der Laan - 09 februari 2014

Erwin Lensink, de man die bekend werd als de ‘waxinelichthoudergooier’, treedt af als bestuurslid van de Piratenpartij in Nijmegen. Die beslissing neemt Lensink vanwege onenigheid over de gemeenteraadsverkiezingen.

Lenksink had de Piratenpartij tegen de afspraak in aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na een gesprek hierover stapte Lensink uit de partij, zo liet voorzitter Dirk Poot van de landelijke leiding weten.

Lijst Waxinelichthoudergooier?

Volgens Poot gaat Lensink met zijn eigen lijst verder. ‘Het gaat niet om de persoon van Lensink, maar om het feit dat de Nijmeegse afdeling ervoor had gekozen om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.’

Tegen die beslissing in had Lensink op eigen houtje de partij aangemeld bij de Kiesraad.

Prinsjesdag

Een deel van het Nijmeegse bestuur wist volgens Poot overigens dat Lensink degene is die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide.

Die actie blijft Lensink achtervolgen. Zo werd hij tijdens de troonswisseling uit voorzorg in de cel gezet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.