politiek

Fractie PVV Almere blijft bij elkaar ondanks eerdere onrust

Door Tom Reijner - 24 maart 2014

De PVV in Almere gaat verder met negen raadsleden. De fractie heeft maandagavond unaniem besloten om de nieuwe raadsperiode in te gaan met dezelfde formatie.

‘De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen,’ zegt fractievoorzitter Toon van Dijk.

Afstand

Afgelopen weekeinde ontstond onrust in de fractie. Acht van de negen raadsleden namen vrijdag afstand van de uitspraken van Geert Wilders over ‘minder Marokkanen’.

Nota bene de avond ervoor vierden de raadsleden nog feest met de PVV-leider. De partij had de andere partijen in Almere bij de verkiezingen achter zich gelaten.

Kritiek

Alleen de nummer twee op de kieslijst, Chris Jansen die tevens fractievoorzitter is van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland, schaarde zich nadrukkelijk achter Wilders.

Jansen werd zaterdag uit de fractie gezet omdat hij volgens Van Dijk ‘een eigen koers zou varen’. Volgens Jansen konden de acht wegens hun kritiek niet in de fractie blijven. Maandagavond heeft de PVV in Almere de gelederen dus weer gesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.