politiek

Hilhorst zichtbaar aangeslagen: dit is een ongelofelijke dreun

Door Servaas van der Laan - 19 maart 2014

PvdA-lijsttrekker in Amsterdam Pieter Hilhorst heeft verslagen gereageerd op het historische verlies van zijn partij in de hoofdstad. ‘Dit is een ongelofelijke dreun,’ zei de duidelijk aangeslagen sociaaldemocraat.

‘Dit is een ongelofelijke dreun. Die dreun ga je verwerken door er over na te denken wat het betekent en dat is wat ik nu ga doen,’ zei Hilhorst.

Dreun

Op de vraag hoe lang Hilhorst nodig denkt te hebben om over zijn toekomst na te denken zei hij ‘in ieder geval langer dan jullie ongeduld nu’.

‘Dit is niet alleen een dreun voor de partij, maar ook voor mij,’ zei Hilhorst die nu goed wil nadenken over wat dit voor hem en de partij betekent.

Historische nederlaag

De PvdA lijdt donderdagavond een historische nederlaag. Iedereen ging ervan uit dat de sociaaldemocraten het rode bastillon niet zomaar gewonnen zou geven, maar in de einduitslag blijkt de PvdA geen partij te zijn geweest voor D66.

Met vijftien zetels wordt D66 met afstand de grootste partij in de hoofdstad. De traditioneel heersende PvdA houdt nog maar 10 zetels over.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.