politiek

PvdA’er lachend op de foto met omstreden haatimam al-Haddad

Door Servaas van der Laan - 12 maart 2014

De PvdA-fractie in Almere is ernstig in verlegenheid gebracht door een actie van kandidaat-raadslid Hassan Buyatui. Toen de omstreden haatimam Haitham al-Haddad twee weken geleden in Nederland was, ging de PvdA’er lachend met hem op de foto.

‘Overspel en afvalligheid moeten met de dood worden gestraft en Joden zijn de vijanden van God’. Het zijn zomaar twee standpunten van de Britse radicale imam al-Haddad.

De radicale standpunten lijken niet één op één te staan met de standpunten van de sociaaldemocraten. Maar kandidaat-raadslid voor de PvdA in Almere, Hassan Buyatui, ging vrolijk met de imam op de foto.

De PvdA in Almere is niet blij met de actie. Lijsttrekker John van der Pauw zegt tegen Omroep Flevoland uit te gaan van een ‘onbezonnen actie’ en rekent erop dat er verder niets achter zit en dat het kandidaat-raadslid zich niet schaart achter de opvattingen van al-Haddad.

Buyatui bevestigt dat hij de extreme denkbeelden van de shariageleerde niet deelt, maar dat hij geen moeite heeft om met hem op de foto te staan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.