politiek

‘PVV had vertrouwenscommissie vanwege slechte sfeer’

Door Anna Vossers - 29 maart 2014

PVV-voorman Geert Wilders heeft toen zijn partij gedoogpartner was van het eerste kabinet Rutte een vertrouwenscommissie ingesteld. Die moest de problemen en onderlinge irritaties binnen de Tweede Kamerfractie van de PVV aan het licht brengen.

Dat zegt voormalig PVV-Kamerlid Louis Bontes tegen nu.nl. Hij vormde naar eigen zeggen met twee andere PVV’ers  in november 2011 de commissie, die vier weken lang met de overige 21 Kamerleden sprak.

Mediabeleid

‘Wilders maakte zich zorgen over de sfeer binnen de fractie,’ zegt Bontes. De commissie kwam volgens hem met allerlei verbeterpunten voor Wilders en zijn partij. Zo wilden de Kamerleden dat het mediabeleid soepeler zou worden.

De commissie bleek een tandeloze tijger: sfeer binnen de PVV was destijds al zo slecht, dat niet alle Kamerleden met alle commissieleden wilden spreken. Met de adviezen die de commissie uiteindelijk opstelde, gebeurde weinig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.