politiek

Wilders zegt af voor manifestatie Vlaams Belang door dreiging

Door Servaas van der Laan - 22 maart 2014

PVV-leider Geert Wilders gaat zondag niet naar een manifestatie van Vlaams Belang. De veiligheidssituatie van Wilders zou het publieke optreden niet toestaan.

Dat heeft Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans zaterdag gemeld.

Annemans zegt het te betreuren dat Wilders niet in Antwerpen zal spreken. ‘Immers, los van de politieke kant van de zaak, was het vrijdag reeds duidelijk geworden dat de veiligheidssituatie van de heer Wilders naar het hoogste bedreigingsniveau was opgetrokken en de reis zowel als het bezoek in het gedrang dreigden te komen’, zei Annemans.

Steun voor Wilders

Wilders zou de hoofdgast zijn van de politieke manifestatie van Vlaams Belang. Partijleider Filip Dewinter nam het afgelopen week op voor Wilders. Dewinter zei te hopen dat Wilders zijn woorden over Marokkanen in Antwerpen zou herhalen.

Maar Wilders heeft op dit moment ook andere zorgen aan zijn hoofd. Zijn partij lijkt af te brokkelen sinds zijn speech tijdens de verkiezingsavond in Den Haag.

Vaarwel PVV

Kamerleden Roland van Vliet en Joram van Klaveren zeiden de partij vaarwel. Ook PVV-leider in het europarlement, Laurence Stassen, trok haar conclusies.

De vrijwel voltallige fracties van de gemeenteraad Almere en Provinciale Staten Flevoland hebben de rug naar hun leider toegekeerd. Wilders heeft op alle commotie nog niet gereageerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.