politiek

Erefunctie voor Europese VVD-lijsttrekker Van Baalen

Door Servaas van der Laan - 27 april 2014

VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen is benoemd tot erevoorzitter van de Liberale Internationale. Van Baalen kreeg de liberale erkenning vanwege zijn inzet voor de mensenrechten, de democratie en de vrijheid.

Van Baalen werd onderscheiden in Rotterdam tijdens een congres van de internationale federatie van liberale partijen. Bij de Liberale Internationale zijn de US Democrats, de VVD, D66, de Britse Liberal Democrats en nog circa honderd andere liberale partijen uit de gehele wereld aangesloten.

Voorzitter

Van Baalen, VVD-lijsttrekker bij de komende Europese verkiezingen, was de afgelopen 5 jaar voorzitter van de Liberale Internationale.

Tijdens het congres trad de VVD’er reglementair terug en droeg zijn functie over aan de oud-minister van Buitenlandse Zaken van Andorra, Juli Minoves.

Guy Verhofstadt, fractieleider van de Europese liberalen, en premier Mark Rutte (VVD) feliciteerden Van Baalen met zijn onderscheiding. Oud-VVD-leider Frits Bolkestein noemde Van Baalen ‘een politieke rugbyspeler’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.