politiek

Fleur Agema doet aangifte tegen Samsom en Spekman

Door Shari Deira - 03 april 2014

PVV-Kamerlid Fleur Agema doet aangifte tegen PvdA-leiders Diederik Samsom en Hans Spekman vanwege hun uitspraken over Marokkanen. Met de oproep wil de PVV de ‘belachelijkheid’ aantonen van de aangiften tegen PVV-leider Geert Wilders.

Dat zei Agema donderdag in het televisieprogramma Eén op Eén. De oproep van de PVV om aangifte te doen tegen de PvdA-leiders is er volgens Agema een van ‘oog om oog, tand om tand’.

Stress

Het PVV-Kamerlid maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe rechtszaak tegen Wilders. Dat zou veel tijd, geld en stress kosten die de PVV liever anders besteedt.

‘Ik maak me zorgen of je in Nederland nog een mening mag hebben. Ik hoop dat Vrouwe Justitia blind is. Of iedereen óf niemand vervolgen,’ zegt Agema over de 5.000 aangiften die tegen Wilders zijn gedaan.

In reactie op al die aangiften riep Wilders donderdag iedereen op aangifte te doen tegen Samsom en Spekman, vanwege hun uitspraken over Marokkanen in het verleden. Wilders zal zelf geen aangifte te doen tegen de PvdA-leiders.

Hetze

Agema verdedigde in het programma de ‘minder Marokkanen’-opmerking van Wilders. De uitspraken zouden zijn gedaan in een context en bovendien altijd al het standpunt van de PVV zijn geweest.

Er is volgens Agema sprake van een hetze van de media tegen de PVV. Marokkanen die goed functioneren, hoeven Nederland wat de PVV betreft niet te verlaten, zegt Agema.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.