politiek

Geert Wilders: nog nooit iemand gehouden aan boete

Door Shari Deira - 26 april 2014

PVV-leider Geert Wilders ziet geen kwaad in de boete die PVV-medewerkers kunnen krijgen als zij informatie over de partij naar buiten brengen. ‘Is heel gebruikelijk en formaliteit want nog nooit iemand aan gehouden.’

Dat laat Wilders in een korte sms weten. Hij reageert daarmee op een bericht in de Volkskrant, waarin staat dat PVV-medewerkers 25.000 euro boete kunnen krijgen als zij informatie over de partij naar buiten brengen.

Buitenwereld

In een reactie spreekt Wilders over een ‘storm in een glas water’. ‘Het is gewoon een standaardformule waar we nooit iemand aan hebben gehouden.’

Een beleidsmedewerker zei tegen de krant dat de clausule de oorzaak is voor de schichtige manier waarop PVV’ers zich gedragen in de buitenwereld. ‘Je bent in feit lijfeigene.’ De PVV-medewerkers zouden ook niet met elkaar mogen praten over arbeidsvoorwaarden.

Pensioen

Wilders reageert ook op het nieuws dat hij geen pensioenpremie zou hebben betaald voor personeelsleden van zijn partij. ‘Vanaf het moment dat we pensioenregeling hebben, hebben we uiteraard altijd premie betaald.’

De PVV is pas vorig jaar begonnen met de pensioenregeling. Daardoor is er bij sommige medewerkers een pensioengat ontstaan van maximaal zeven jaar. Werkgevers zijn niet verplicht een pensioenregeling te treffen, tenzij dat het in de cao is vastgelegd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.