politiek

Oud-PVV’ers Bontes en Van Klaveren samen verder in fractie

Door Anna Vossers - 14 april 2014

De voormalige PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren gaan samen verder in een nieuwe fractie. Vanaf dinsdag vormen zij ‘Bontes/Van Klaveren’, volgens hen een fractie die een ‘klassiek-rechts geluid’ laat horen.

Bontes (58) werd in oktober vorig jaar uit de partij van Geert Wilders gezet vanwege een conflict. Sindsdien vormde hij een eenmansfractie.

Van Klaveren (35) stapte vorige maand uit de partij, onder meer vanwege de ‘minder, minder, minder’-opmerkingen van Wilders. Van Klaveren zou al eerder hebben overwogen een nieuwe rechtse partij op te richten.

Speerpunten

Maandag hebben zij aan Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg laten weten dat zij voortaan de fractie Bontes/Van Klaveren vormen. Dinsdag houden de twee hun eerste fractievergadering.

Speerpunten van het tweetal zijn naar eigen zeggen ‘een kleinere overheid, meer veiligheid (politie en Defensie), lagere belastingen, geen kansloze immigratie en uiteraard minder Brussel’.

Roland van Vliet, die als eerste opstapte na de Marokkanentoespraak, heeft wel met Bontes gesproken over het vormen van een nieuwe fractie, maar gaat voorlopig verder als zelfstandig Kamerlid.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.