politiek

Partij Jos van Rey als enige partij niet in coalitie Roermond

Door Anna Vossers - 09 april 2014

De liberale LVR van Jos van Rey komt als enige partij in de Roermondse oppositie terecht. Zeven van de acht fracties in de gemeenteraad van Roermond gaan een brede coalitie vormen.

Dat maakte formateur Angely Waajen (CDA) woensdag bekend.

Corruptieverdachte

De populaire Limburgse politicus Jos van Rey is sinds hij verdachte is in een onderzoek naar corruptie niet meer welkom bij zijn voormalige partij, de VVD. Hij richtte zelf een partij op, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), waar acht voormalige VVD-raadsleden zich bij aansloten.

De partij van Van Rey werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart de grootste in Roermond. De LVR-raadsleden zijn samen goed voor 10 van de 31 zetels.

Brede coalitie

De overige zeven fracties hebben samen 21 zetels. De meeste ervan hadden al op voorhand laten weten tegen samenwerking met Van Rey te zijn.

Nu blijkt dat de LVR als enige niet welkom is in de coalitie. Samen gaan de partijen van de brede coalitie zes wethouders leveren, twee meer dan in het voorgaande college, meldt regionale tv-zender L1. Ook Van Rey’s voormalige partij de VVD doet mee in het college.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.