politiek

Remkes maant spookStatenlid Noord-Holland tot opstappen

Door Servaas van der Laan - 07 april 2014

Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes (VVD), heeft Statenlid Monica Nunes gevraagd te overwegen haar functie neer te leggen. Nunes doet zo goed als niets voor het belastinggeld dat ze ontvangt.

Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Twee jaar zoek

Nunes kwam in 2011 voor de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Na enkele conflicten ging ze alleen verder met Forza Noord-Holland.

Erg belangrijk vindt ze haar werk als volksvertegenwoordiger niet. In 2012 is ze drie keer bij een vergadering geweest, in 2013 en 2014 is ze geen enkele keer komen opdagen in het provinciehuis.

Geen prestatie

Volgens Remkes is het aanzien van en het vertrouwen in Provinciale Staten er niet mee gediend als een volksvertegenwoordiger wel een vergoeding en onkostenvergoeding ontvangt zonder dat daar een prestatie tegenover staat.

‘Om die reden verzoek ik u hierbij om mij schriftelijk te berichten wanneer u uw Statenwerkzaamheden weer oppakt. Indien u door welke omstandigheden dan ook hiertoe niet in staat bent dan vraag ik u serieus te overwegen om uw Statenlidmaatschap op te zeggen,’ schrijft de voormalige vicepremier en -minister van Binnenlandse Zaken.

Neonazi

Dat Nunes zich graag door de belastingbetaler laat uitbetalen, was al langer bekend. In 2011 raakte ze in opspraak omdat ze haar functie als Statenlid combineerde met een beleidsfunctie voor de fractie van de PVV.

Wat Nunes doet om de tijd te verdrijven, is onbekend. Bekend is wel dat de vrouw een trouwe bezoeker was van het neonazistische forum Stormfront.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.