politiek

VVD-bestuur wil Henry Keizer als nieuwe partijvoorzitter

Door Shari Deira - 02 april 2014

Het bestuur van de VVD wil dat Henry Keizer de nieuwe voorzitter van de partij wordt. Keizer wordt zaterdag officieel voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap.

Vanaf zaterdag tot en met 25 april kunnen ook andere kandidaten zich melden voor de functie, meldt de NOS woensdag. Op het partijcongres van 12 en 13 juni zal de uiteindelijke voorzitter worden gekozen.

Opvolgen

Keizer is voorzitter van de kamercentrale Den Haag en ondernemer. Binnen de partij maakt hij zich hard voor de band met het midden- en kleinbedrijf.

Twee andere VVD’ers hebben zich al gemeld voor het voorzitterschap. Wethouder in de Utrechtse Heuvelrug Bert Homan en wethouder uit Den Haag Peter Smit. De nieuwe voorzitter moet de huidige voorzitter Benk Korthals opvolgen. Hij stopt in juni.

Leden

Homan en Smit vinden niet dat de nieuwe voorzitter moet worden gekozen op het ledencongres, maar via een ledenreferendum. Zo zouden meer VVD-leden hun stem kunnen uitbrengen, dan alleen de leden die naar het congres komen.

Het hoofdbestuur van de liberalen heeft al laten weten daar niets in te zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.