politiek

VVD verzet zich tegen belastingverzwaring familiebedrijven

Door Servaas van der Laan - 30 april 2014

De Tweede Kamerfractie van de VVD verzet zich tegen het plan van de eigen staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) om de fiscale vrijstelling voor familiebedrijven op te heffen. VVD-Kamerlid Helma Neppérus zit ‘niet te wachten’ op deze maatregel.

Neppérus vindt het geen goed idee om met een belastingverzwaring te komen voor ‘ondernemers die de ruggengraat vormen van de economie’.

Dit waren immers ook de woorden die premier Mark Rutte (VVD) gebruikte toen hij deze maand de Familiebedrijven Award uitreikte aan Westland Kaas.

Verbijstering

Tot verbijstering van veel VVD’ers kwam Wiebes woensdag met het plan om erfgenamen van familiebedrijven meer belasting te laten betalen. Nu krijgen zij nog fiscale vrijstellingen.

De VVD-fractie wil dat het hele belastingstelsel wordt herzien opdat de lasten van zowel bedrijven als burgers worden verlicht. Het ministerie van Financiën liet weten dat een herziening van het belastingstelsel gepland voor deze kabinetsperiode staat gepland. Het definitieve voorstel om familiebedrijven zwaarder te belasten, komt na de zomer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.