politiek

Krol: bestuur 50Plus nam wijs besluit door Klein weg te sturen

Door Servaas van der Laan - 28 mei 2014

Het bestuur van 50Plus heeft er goed aan gedaan door fractievoorzitter Norbert Klein te vervangen door Martine Baay. Die laatste kan de belangen van 50Plus beter behartigen dan Klein.

Dat zegt voormalig fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol woensdagmiddag.

Wijs besluit

Krol spreekt van een ‘wijs besluit’ van het partijbestuur om Klein te vragen zijn zetel op te geven. Volgens Krol heeft het bestuur gekeken wie de belangen van de doelgroep het beste kan behartigen, ‘en dat is niet Klein, maar Martine Baay’.

De voormalige hoofdredacteur van de Gay Krant vindt dat Klein zijn zetel moet teruggeven aan de partij en niet alleen verder moet gaan in de Tweede Kamer. Maar Krol zegt zich ‘niet voor te kunnen stellen’ dat hij dit zou doen.

Over een eventuele terugkeer wil Krol niets kwijt. ‘Mij heeft nog geen verzoek bereikt. Eerst maar eens zien wat er nu gebeurt.’

Machtsstrijd

Maar Klein heeft geweigerd zijn zetel op te geven en zegt dat de algemene ledenvergadering daar over gaat. Zelf heeft hij wel  een mail laten rondgaan waarin hij het vertrek van Baay aankondigt.

Maar nu het hoofdbestuur het vertrouwen in Klein heeft opgezegd, is er een onwerkbare situatie ontstaan. Zowel Klein als Baay lijkt niet van plan de zetel in de Tweede Kamer op te geven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.