politiek

Krol is overtuigd: verhalen over mij alleen maar geruchten

Door Tom Reijner - 10 mei 2014

Henk Krol, kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS, maakt zich totaal geen zorgen over het onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik. Er gaat volgens hem niks ernstigs worden gevonden.

De verhalen zijn alleen maar geruchten, zei Krol zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Seksshop

De Rijksoverheid doet onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door Krol. Het onderzoek komt er op verzoek naar minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA). Er zijn signalen dat Krol, eerder hoofdredacteur van de Gay Krant, tijdens die functie overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

De oud-hoofdredacteur ontving tussen 2008 en 2011 zo’n 300.000 euro aan subsidie. Dat geld was bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren, maar Krol zou het bedrag hebben gebruikt voor onder meer een seksshop, schreef het AD vrijdag. Krol zei daarop via Twitter dat hij hoopt dat het onderzoek ‘een eind maakt aan de onzin die circuleert’.

Pensioenpremies

Het is niet de eerste keer dat de politicus onder vuur ligt. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had betaald.

Intussen is hij, na een assistentschap voor 50PLUS-lijsttrekker Toine Manders, weer helemaal terug in de politiek. Hij is lijstduwer en kan bij voldoende stemmen tijdens de verkiezingen op 22 mei in het Europees Parlement komen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.