politiek

50Plus-voorzitter haalt uit naar ‘despoot’ Norbert Klein

Door Shari Deira - 14 juni 2014

Op de extra ledenvergadering van 50Plus is zaterdag hard uitgehaald naar Tweede Kamerlid Norbert Klein. Voorzitter van de partij John Struijlaard zegt dat Klein zich als een ‘despoot’ heeft gedragen tegenover 50Plus-medewerkers in de Tweede Kamer.

Volgens Struijlaard gaf Klein met zijn ‘eigengereide gedrag’ totaal geen leiding aan de fractie van de ouderenpartij.

Peilingen

Klein zette 50Plus-Kamerlid Martine Baay uit de fractie, maar het bestuur van de partij schaarde zich achter Baay. Beide Kamerleden zeiden 50Plus te vertegenwoordigen, wat voor veel verwarring zorgde. De interne ruzie werd constant in de pers gevoerd.

Struijlaard zei zaterdag op de ledenvergadering: ‘Het is echt briljant van Norbert Klein om onze partij in een week tijd van vijf tot zes zetels in de peilingen naar nul of een te laten zakken. Echt briljant!’

Motie

De leden riepen Klein tijdens de vergadering op zijn zetel op te geven. Die is van 50Plus en niet van hem. In een massaal gesteunde motie deden de leden een moreel beroep op Norbert Klein, die donderdag zijn lidmaatschap van 50Plus opzegde.

Een partijlid vroeg zaterdag of 50Plus Kamerleden wel heeft gescreend, want Klein is ‘overduidelijk gek’. Een fractiemedewerker benadrukte dat 50Plus ‘geen kruiwagens met kikkers’ is. ‘Er was maar één kikker en dat was Norbert Klein en die is uit de kruiwagen gesprongen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.