politiek

Hans Spekman vindt moestuin-suggestie Klijnsma ‘belachelijk’

Door Shari Deira - 22 juni 2014

PvdA-voorziter Hans Spekman vindt de moestuin-opmerking van zijn partijgenoot Jetta Klijnsma belachelijk. Klijnsma zegt dat Nederlanders een moestuin zouden kunnen nemen om hun pensioen aan te vullen. Onzin, vindt Spekman.

‘Mensen moeten niet afhankelijk zijn van een moestuin, dat is belachelijk,’ zei Spekman zondag in het debatprogramma Limes030.

Stom

Spekman vindt de opmerking van Klijnsma ‘stom’ en is het niet met haar eens. ‘De sociale voorzieningen in Nederland zijn goed, ook ouderdomsvoorziening. Als dat niet genoeg is, moet je het verhogen. Dan hoef je toch nog geen moestuin.’

Klijsman zei zaterdag in het AD dat zij Nederlanders aanraadt naar ‘andere vormen van oudedagsvoorziening‘ te kijken. ‘Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op.’

Foto’s

De suggestie van PvdA-staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) leidde tot veel kritiek. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt wil de opmerking van Klijnsma dinsdag bespreken tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Op Twitter gingen al snel foto’s rond van twitteraars die alvast zijn ‘begonnen’ met het aanleggen van een moestuin. Er werd al snel gesproken van ‘moestuinsocialisme’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.