politiek

Ruzie op de radio: ‘Nagelsjenko’ en Klein worden het niet eens

Door Shari Deira - 02 juni 2014

De ruzie tussen 50Plus en fractieleider Norbert Klein is nog niet tot een eind gekomen. Klein en Eerste Kamerlid Jan Nagel ruzieden maandag door op Radio 1.

Zowel Klein als Nagel was te gast in het NOS Radio 1 Journaal. Klein zegt dat hij is tegengestuurd door het partijbestuur van 50Plus.

Achterbaks

Volgens Klein is er iets mis met de partijcultuur binnen 50Plus en hij spreekt over ‘Nagelsjenko: Oekraïense methodes met veel dwang en drang, manipulatie en achterbaks gedoe om te zorgen dat mensen weggaan.’

‘Het begon met Eerste Kamerlid [Kees] de Lange. Daarna voorzitter [Willem] Holthuizen, die ook het veld moest ruimen. En nu ben ik aan de beurt,’ zegt Klein. Volgens Klein moet hij vertrekken om plaats te maken voor Henk Krol.

Jan Nagel zegt niet mee te willen doen aan zulke ‘beschuldigingen’ en wijst erop dat Klein Tweede Kamerlid Martine Baay-Timmerman ‘zonder enig overleg‘ met het partijbestuur uit de fractie heeft gezet. ‘Daarmee heeft hij een enorme brand aangestoken.’

Uitnodiging

Nagel nodigt Klein uit voor een extra ledenvergadering die over twee weken is. Klein zegt dat hij hiervoor niet is uitgenodigd en zegt dat dit ‘typisch Nagelsjenko-achtig’ is om de uitnodiging nu zo te doen.

Dat laat Nagel niet zomaar over zich heen gaan. ‘Daar gaat hij weer. Hij vindt zichzelf kennelijk geweldig. Mijn voorstel aan de heer Klein is: stop nu met die verklaring en met het aanrichten van schade aan personen en de partij.’

Klein is het er niet mee eens dat hij bij Radio 1 in discussie gaat met een Eerste Kamerlid en niet met het hoofdbestuur van 50Plus. Hij vindt het gek om op een ledenvergadering in gesprek te gaan met het bestuur.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.