politiek

Tweede Kamer gaat ervoor zitten: pauze tijdens #nedaus

Door Anne-Marie Spermon - 18 juni 2014

De Tweede Kamer heeft vanavond tijdens de wedstrijd Nederland-Australië een pauze gepland in de Kamer-agenda. Niet alle Kamerleden hebben mazzel: VVD, PvdA, D66 en GroenLinks overleggen gewoon met betrokken ministers over de superprovincie.

Een woordvoerder legt uit dat eerder al was besloten om een debat, dat aan het begin van de woensdagavond zou plaatshebben, vanwege technische redenen niet door te laten gaan.

Na dit ontstane gaatje in de agenda heeft de Kamer een overleg met minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD), gepland om 19.00 uur, vanwege het voetbal expres een uur verschoven.

Pech

De meeste Kamerleden kunnen daardoor vanavond tijdens hun dinerpauze kijken hoe Nederland het er op het WK vanaf brengt tegen Australië.

Voor een paar pechhebbers gaat het werk tijdens de wedstrijd gewoon door. Fractievoorzitters van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 vervolgen met een aantal ministers hun moeizame onderhandelingen over het creëren van een superprovincie.

Vanaf 17.00 uur praten ministers Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA), vermoedelijk ook tijdens #nedaus, over de samenvoeging van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.