politiek

Minister Stef Blok hint op vertrek uit politiek

Door Shari Deira - 12 juli 2014

Een nieuwe termijn zit er voor minister Stef Blok (VVD, Wonen) waarschijnlijk niet in. Blok kan het zich ‘heel goed voorstellen’ dat hij na deze kabinetsperiode uit de politiek stapt.

‘Voor mij ligt de AOW-leeftijd op 68. Ik ga echt niet tot die tijd in de politiek zitten,’ zegt de 49-jarige Blok tegen De Gelderlander.

Fris

Blok was naar eigen zeggen in 2010 al van plan om de politiek te verlaten. Volgens de oud-bankdirecteur is twaalf jaar Kamerlidmaatschap ‘de max’.

De positie van campagneleider was voor hem nog een reden om te blijven, omdat ‘je alleen fris blijft als je zo nu en dan wat anders doet’. Hij werd vervolgens fractieleider onder het eerste kabinet-Rutte.

Oudgedienden

Blok is blij met zijn huidige functie, minister voor Wonen, maar denkt dat het hierna tijd is voor iets buiten de politiek. Andere oudgedienden op het Binnenhof moeten zelf bepalen of ze willen blijven of niet.

‘Inmiddels ben ik zelf een van de langstzittende politici, dus zij zullen zich eerder afvragen of ik niet eens het veld moet ruimen.’ Blok kwam in 1998 in de Tweede Kamer en werkte daarvoor onder meer bij ABN AMRO.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.