politiek

Waarom vindt modetycoon CoolCat Ploumen een ordinaire afperser?

Door Wouter van Noort - 11 juli 2014

Ruim een halfjaar nadat minister Lilianne Ploumen (PvdA) van Buitenlandse Handel CoolCat onterecht in verband bracht met misstanden in Bangladesh, is nog steeds geen vrede gesloten tussen haar en CoolCat-oprichter Roland Kahn. Hij noemt de minister onder meer een ‘ordinaire afperser’.

In een interview met Elsevier deze week haalt Kahn fel uit. ‘Niet ík ben aangevallen door Ploumen, mijn medewerkers zijn aangevallen, mijn bedrijven zijn aangevallen. Onze integriteit is ter discussie gesteld en het was van A tot Z gelogen. Als je dan niet van je laat horen, blijft dat hangen. Dan gaan mensen denken dat het zo is,’ zegt hij.

‘Geitenwollensokkenidioten’

‘We hebben geen minister voor Handel, we hebben een actievoerster die de opdracht heeft van de PvdA om de wereld een beetje beter te maken. Ze denkt dat het doel de middelen heiligt, dat ze alles maar over iedereen kan roepen om haar aandacht te krijgen voor Bangladesh. En wat krijgt ze voor elkaar: fabrieken gaan dicht waardoor hele families op straat staan die eerst nog werk hadden. Alleen omdat een stelletje geitenwollensokkenidioten zich goed wil voelen over zichzelf,’ zegt hij.

Op deze en andere stevige uitspraken in het interview wil minister Ploumen niet reageren. ‘We kunnen hier veel over zeggen, maar zullen dat niet doen,’ aldus haar woordvoerder Hans Akerboom.

Volg Wouter van Noort op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.