Veelgestelde vragen

Inloggen

Website

Abonnementen

Marktpositie

Geschiedenis

 • Hoe is Elsevier Weekblad ontstaan?

Redactie

 • Hoe is de redactie van Elsevier Weekblad samengesteld?
 • Wie is verantwoordelijk voor de inhoud
 • Hoe verhoudt Elsevier Weekblad zich tot de Raad voor de Journalistiek?
 • Hoeveel ingezonden brieven ontvangt de redactie en wat is de strekking van die brieven?
 • Welke weg legt een verhaal af voordat het in Elsevier Weekblad is te lezen?
 • Hoe gaan Elsevier Weekblad-redacteuren met hun bronnen om?
 • Welke stijl hanteren Elsevier Weekblad-redacteuren bij het schrijven van artikelen?
 • Over welke thema’s schrijft Elsevier Weekblad?
 • Wat wil opinieweekblad Elsevier Weekblad zijn
 • Welke prijzen heeft Elsevier Weekblad de afgelopen jaren gewonnen?

Service

 • Waar kan ik terecht voor op- of aanmerkingen over de inhoud van Elsevier WeekbladSTIJL, Juist en de website?
 • Wat doet Elsevier Weekblad met mijn op- of aanmerking?
 • Hoeveel kost een abonnement op weekblad?
 • Waar kan ik met vragen over de bezorging terecht?
 • Hoe kan ik oude nummers van Elsevier WeekbladSTIJL en Juist nabestellen?
 • Wat moet ik doen als ik op zoek ben naar een artikel dat in Elsevier Weekblad heeft gestaan?
 • Mag ik artikelen en foto’s uit Elsevier Weekblad vrijelijk gebruiken?

Zijn er openstaande vacatures en hoe solliciteer ik voor een baan als redacteur bij Elsevier Weekblad?
Maakt Elsevier Weekblad gebruik van freelancers?
Kan ik bij Elsevier Weekblad stage lopen?
Hoe word ik journalist?

Hoe kan ik inloggen op elsevierweekblad.nl?

Om onze premium artikelen te kunnen lezen moet u inloggen als Elsevier Weekblad-abonnee op elsevierweekblad.nl. Inloggen kunt u doen door te klikken op het icoontje bovenaan elke pagina. U krijgt dan het login scherm te zien. Daar vult u het e-mailadres in waarmee u op de site geregistreerd bent en het wachtwoord dat u eerder heeft ingesteld. Klik vervolgens op de knop Inloggen.

Het icoontje boven aan de pagina verandert van kleur. U bent nu ingelogd en als Elsevier Weekblad-abonnee kunt u nu alle artikelen lezen op elsevierweekblad.nl

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Indien u uw wachtwoord niet meer weet kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen. U klikt in het login scherm op “Wachtwoord vergeten“. In het volgende scherm geeft u het email adres in waarmee u op de site bent geregistreerd. U krijgt dan van ons een e-mail met daarin de instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Na het opnieuw instellen van uw wachtwoord kunt u direct inloggen met uw e-mailadres en het nieuwe wachtwoord.

Ik heb nog geen account om in te loggen op ElsevierWeekblad.nl

Indien u nog geen login heeft voor elsevierweekblad.nl moet u twee dingen doen om de premium artikelen te kunnen lezen op elsevierweekblad.nl.

 1. U moet zich registreren op elsevierweekblad.nl
 2. U moet uw abonneenummer en postcode gebruiken om uw abonnement op Elsevier Weekblad te bevestigen

1. registreren op elsevierweekblad.nl

Klik in het login scherm op de tab “Registreren”. Vul uw e-mailadres in en kies een wachtwoord (om typfouten te voorkomen moet u het gekozen wachtwoord 2x opgeven). Klik vervolgens op “Registreer”. U ontvangt een e-mail met een link om uw registratie te bevestigen. Daarna bent u op elsevierweekblad.nl geregistreerd.

2. Uw abonnement bevestigen

ClaimenOm toegang te krijgen tot de premium artikelen op elsevierweekblad.nl dient u abonnee te zijn van Elsevier Weekblad. Op elsevierweekblad.nl geeft u aan abonnee te zijn door uw abonneenummer en uw postcode op te geven. U treft beiden aan op het cellofaan waarin u Elsevier Weekblad in de bus ontvangt. Uw postcode en abonneenummer vormen een unieke combinatie. U dient dus echt de postcode op het adreslabel te gebruiken.

Na het klikken op “Uw account” komt u uw registratie profiel terecht. Daar klikt u op de tab “Abonnementen“. Vul daar het abonneenummer en de postcode van het adreslabel in en klik op “Abonneren”.

Uw abonnement is nu aan uw registratie gekoppeld. U heeft nu toegang tot de premium artikelen op elsevierweekblad.nl

 

Mijn registratie is niet geslaagd. Wat moet ik doen?

Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn.

 • Er zit een typfout in uw abonneenummer
  Het abonneenummer is een lange cijferreeks: het is goed mogelijk dat u een typfout heeft gemaakt. Controleert u dat alstublieft.
 • U hebt een buitenlands adres
  Bij een buitenlandse postcode is een landcode vermeld, bijvoorbeeld FR voor Frankrijk. Deze landcode dient u niet in te voeren bij de registratie.
 • U hebt geen abonnement op Elsevier Weekblad.
  Registreren is alleen mogelijk voor abonnees van Elsevier Weekblad.
 • Uw abonnement is nog niet bekend in het registratiesysteem.
  Nieuwe abonnees kunnen zich vanaf de eerste maandag ná ontvangst van het eerste papieren exemplaar registreren voor elsevierweekblad.nl.
 • U bent al geregistreerd
  Bent u al geregistreerd, dan kunt u uzelf niet nogmaals registreren voor elsevierweekblad.nl. Maar u kunt wél direct inloggen. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten’.
 • Er is een storing
  Kijkt u alstublieft goed of de tekst boven het registratieformulier melding maakt van een storing. Mocht er een storing zijn opgetreden, dan bieden wij u onze excuses voor het ongemak en verzoeken u om het later nogmaals te proberen.

U kunt nog steeds niet registreren

Neemt u alstublieft contact op met de afdeling Klantenservice (telefoon 085 – 8888 151).
Terug naar de FAQ top

Ik kan niet meer inloggen voor de digitale Elsevier Weekblad, terwijl ik dat eerst wel kon. Wat is er aan de hand?

Hier zijn verschillende oorzaken voor:

 • Uw abonnement op het tijdschrift Elsevier Weekblad is beëindigd. In dat geval krijgt u geen toegang meer tot elsevierweekblad.nl
 • Uw toegangsrechten zijn tijdelijk opgeschort, bijvoorbeeld door problemen met de betaling van abonnementsgelden. Neemt u alstublieft contact op met de afdeling Klantenservice (telefoon 085 – 8888 151).
 • Er is een storing
  Kijkt u alstublieft goed of de tekst boven het inlogformulier melding maakt van een storing. Mocht er een storing zijn opgetreden, dan bieden wij u onze excuses voor het ongemak en verzoeken u om het later nogmaals te proberen.

Hoe kom ik mijn abonneenummer te weten?

U treft het abonneenummer aan op het cellofaan waarin u Elsevier Weekblad in de bus ontvangt. Het nummer staat ook in de welkomstmail die u ontvangt na het afsluiten van een abonnement.

Terug naar de FAQ top

Hoe kan ik reageren op artikelen?

Alleen abonnees van Elsevier Weekblad, zowel de ‘papieren’ als de ‘digitale’, kunnen reageren op artikelen als zij zijn ingelogd.

Leest u voordat u gaat reageren ook de voorwaarden. U dient zich aan deze voorwaarden te houden. Als de inhoud van een reactie naar het oordeel van de webredactie ontoelaatbaar is, wordt deze reactie of al uw reacties door de webredactie verwijderd. Als dit herhaaldelijk gebeurt, kan de redactie besluiten uw account te blokkeren zodat u niet meer kunt reageren.

De redactie van Elsevier Weekblad gaat niet in discussie over geplaatste reacties, verwijderde reacties of geblokkeerde accounts en IP-adressen.

Terug naar de FAQ top

Ik vind de uitklappende advertenties op de site erg afleidend. Zijn die nou nodig?

Omdat Elsevier Weekblad geen subsidie krijgt, en met de gratis toegankelijke site geen lezersinkomsten genereert, zijn wij nu eenmaal afhankelijk van reclame.

Een van de eisen die we stellen aan adverteerders, is dat een advertentie ook weg te klikken moet zijn.

De uitklappende advertenties hebben als het goed is een klein vierkantje met een kruisje erin. Klikt u daarop, dan verdwijnt de advertentie. Mochten de advertenties echt geen kruisje hebben, laat u ons dat dan graag weten: [email protected]

Terug naar de FAQ top

Wat is Elsevier Weekblad Digitaal?

Alle abonnees van Elsevier Weekblad hebben toegang tot Elsevier Weekblad  Digitaal. Met Elsevier Weekblad Digitaal leest u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad via uw PC, tablet of smartphone. U kunt Elsevier Weekblad lezen via elsevierweekblad.nl of de Elsevier Weekblad app, beschikbaar voor iOS en Android.

Bent u abonnee, maar hebt u nog geen account? Dan dient u eenmalig te registreren met de ontvangen gegevens bij uw abonnement. Hebt u zich in het verleden al eens geregistreerd voor de website van Elsevier Weekblad, dan gebruikt u de inloggegevens waarmee u zich destijds hebt geregistreerd.

 

Terug naar de FAQ top

Over welke thema’s schrijft Elsevier Weekblad?

Elsevier Weekblad schrijft over een groot aantal onderwerpen: politiek en maatschappelijke vraagstukken in binnen- en buitenland, economie, persoonlijke financiën, wetenschap en cultuur in de breedste betekenis. In Elsevier Weekblad STIJL komen bovendien onderwerpen aan bod als mode, wonen, interieur, design, gezondheid, carrière, en culinaire kwesties.

Terug naar de FAQ top

Wat wil opinieweekblad Elsevier Weekblad zijn?

Het weekblad Elsevier Weekblad vervult de drie klassieke functies van een opinieweekblad: informeren, bevestigen en verpozen. De nadruk wordt gelegd op informeren. Elsevier Weekblad-redacteuren doen dat feitelijk, zakelijk en nuchter. Met een koel oog selecteren en beschrijven zij onderwerpen. Zij kijken wat er werkelijk gebeurde gedurende de week en leveren zo een bijdrage aan bezinning, opinievorming en discussie over actuele onderwerpen.

Terug naar de FAQ top

Abonnementen

Terug naar de FAQ top

Wanneer eindigt mijn abonnement?

U vindt de looptijd en de vervaldatum van uw abonnement in de bevestigingsbrief die u bij het aangaan van het abonnement van ons ontvangt. Uiteraard kunt u deze datum ook opvragen bij onze Klantenservice (telefoon 085 – 8888 151).

Terug naar de FAQ top

Stopt mijn abonnement automatisch?

Nee, tenzij expliciet anders vermeld, zijn alle abonnementen die u afsluit tot wederopzegging en worden automatisch verlengd.

Terug naar de FAQ top

Hoe zeg ik het abonnement op Elsevier Weekblad op?

U dient een beëindiging van uw abonnement uiterlijk 30 dagen voor de vervaldatum van uw abonnement aan onze Klantenservice door te geven. Dit kan door te bellen met de klantenservice van Elsevier Weekblad via telefoonnummer 085 – 8888 151.

Terug naar de FAQ top

Marktpositie

Wie is de eigenaar van weekblad Elsevier?

Elsevier is een uitgave van ONE Business bv. Voor meer informatie over ONE Business bv. verwijzen wij u graag naar www.onebusiness.nl.

Terug naar de FAQ top

Met welke media concurreert Elsevier Weekblad om de aandacht van de lezer?

In feite concurreert Elsevier Weekblad met alle vrije-tijdsbestedingen van de lezer. Directe concurrenten zijn andere opiniebladen, dagbladen en actualiteitenprogramma’s op radio en tv. Elsevier Weekblad onderscheidt zich van andere media door met ‘een koel oog’ onderwerpen te selecteren en de achtergronden daarvan te beschrijven. Ook heeft Elsevier Weekblad een eigenzinnige mening, die tot uitdrukking komt in betogende verhalen en commentaren.

Terug naar de FAQ top

Wie leest Elsevier Weekblad?

Het weekblad Elsevier Weekblad bereikt wekelijks ruim een half miljoen lezers, van wie de helft zogeheten decision makers. De website bereikt per maand meer dan 1 miljoen bezoekers.Voor meer informatie over inkomen en woongebied van de Elsevier Weekblad-lezers ga naar deze site.

Terug naar de FAQ top

Uit welke bronnen put Elsevier Weekblad zijn financiën?

Elsevier Weekblad heeft twee bronnen van inkomsten. De lezers die een abonnement hebben of losse exemplaren kopen en de adverteerders. Voor meer informatie over advertenties ga naar deze site.

Terug naar de FAQ top

Geschiedenis

Hoe is Elsevier Weekblad ontstaan?

Het eerste nummer van Elsevier Weekblad verscheen op 27 oktober 1945 en heette toen nog Elseviers Weekblad. Het was in de oorlogsjaren voorbereid door een redactie onder leiding van H.A. Lunshof (1904-1978) en de directeur van Elsevier’s Uitgeversmaatschappij J.P. Klautz (1904-1990).

Elsevier’s Uitgeversmaatschappij werd in 1880 in Amsterdam opgericht door J. G. Robbers (1838-1927), die de naam Elsevier ontleende aan het befaamde historische Zuid-Nederlandse uitgeversgeslacht Elzevier. Behalve boeken, gaf Elsevier ook Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift (1891-1940) uit.

Terug naar de FAQ top

Redactie

Hoe is de redactie van Elsevier Weekblad samengesteld?
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud
Hoe verhoudt Elsevier Weekblad zich tot de Raad voor de Journalistiek?
Hoeveel ingezonden brieven ontvangt de redactie en wat is de strekking van die brieven?
Welke weg legt een verhaal af voordat het in Elsevier Weekblad is te lezen?
Hoe gaan Elsevier Weekblad-redacteuren met hun bronnen om?
Welke stijl hanteren Elsevier Weekblad-redacteuren bij het schrijven van artikelen?
Welke prijzen heeft Elsevier Weekblad de afgelopen jaren gewonnen?

Hoe is de redactie van Elsevier Weekblad samengesteld?

Zoals vrijwel elk bedrijf kent ook Elsevier Weekblad een hiërarchische structuur. De top van de piramide vormt de hoofdredactie. Zij is verantwoordelijk voor de inhoud van het blad en zet de koers van Elsevier Weekblad uit. Onder de hoofdredactie vallen de chefs van de deelredacties. Bij Elsevier Weekblad zijn dat er acht: Nederland, Buitenland, Economie, Kennis & Cultuur, Eindredactie & Organisatie, Beeld & Presentatie, STIJL, Juist en de webredactie. De chef Beeld & Presentatie wordt art director genoemd. De onderste en belangrijkste trede vormen zo’n vijftig redacteuren, vormgevers en fotoredacteuren. Vooral voor de deelredactie Buitenland werkt bovendien een groot aantal correspondenten.

Terug naar de FAQ top

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van Elsevier Weekblad?

De hoofdredactie is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud (tekst en beeld) van het blad; niet voor de advertenties of de bezorging. De verhouding tussen directie en (hoofd)redactie is vastgelegd in Redactiestatuut dat geldt sinds 1 april 1977.

Hier vindt u de Beginselverklaring van Elsevier Weekblad.

Terug naar de FAQ top

Hoe verhoudt Elsevier zich tot de Raad voor de Journalistiek?

De Raad voor de Journalistiek is een persorgaan dat op basis van klachten en heel soms uit eigen beweging uitspraken doet over onjuistheden in de media, zoals het verkeerd citeren van een geïnterviewde. Elsevier Weekblad erkent het gezag van de Raad en werkt mee aan de behandeling van een eventuele klacht.

Terug naar de FAQ top

Welke weg legt een verhaal af voordat het in Elsevier Weekblad is te lezen?

Een verhaal begint vaak in het hoofd van een redacteur. Hij of zij krijgt een idee en stelt na onderzoek vast of het idee de moeite waard is om voor te stellen aan zijn of haar chef. Geeft deze zijn fiat, dan vervolgt de redacteur zijn graafwerk. Hij spreekt bronnen, raadpleegt archieven en gaat in enkele gevallen de straat op om zijn bevindingen aan de werkelijkheid te toetsen. Verder overlegt de redacteur met de fotoredactie en de vormgevers over illustraties en graphics. Als de informatie vergaard is, schrijft de redacteur zijn verhaal. Terwijl hij druk is met spit- en schrijfwerk, vergaderen de chefs. Zij leggen aan hoofd- en eindredactie de verhalen voor, waarna gezamenlijk alle artikelen, foto’s en illustraties in elkaar worden gepuzzeld tot een nieuwe Elsevier Weekblad. Nadat de redacteur de laatste puntjes op de i heeft gezet, buigt de eindredactie zich over het artikel om, indien nodig, correcties aan te brengen. Daarna gieten de vormgevers het verhaal in een aantrekkelijke vorm, waarna op iedere woensdag de eerste exemplaren van de pers rollen.

Terug naar de FAQ top

Hoe gaan Elsevier Weekblad-redacteuren met hun bronnen om?

Een bron is geen bron, twee bronnen begint erop te lijken, drie bronnen is de norm die Elsevier Weekblad hanteert. In de regel worden anonieme bronnen vermeden. Alleen nadat iemands identiteit door de redacteur is vastgesteld en er een duidelijk maatschappelijk belang is om het verhaal van de anonieme bron te publiceren, mag de anonieme bron worden gebruikt.

Terug naar de FAQ top

Welke stijl hanteren Elsevier Weekblad-redacteuren bij het schrijven van artikelen?

Lang uitgesponnen verhalende proza is taboe in Elsevier Weekblad. De verhalen zijn feitelijk, zakelijk en nuchter van aard.

Terug naar de FAQ top

Welke prijzen heeft Elsevier Weekblad de afgelopen jaren gewonnen?

1982 – Dieudonné ten Berge: de Anne Vondelingprijs 1981

1990 – Economieredactie: Financiële persprijs 1990.

1992 – Caroline de Gruyter: het Gouden Pennetje 1992 voor haar reportages uit ex-Joegoslavië.

1992 – Michel van der Plas: LOF-prijs voor zijn oeuvre als Elsevier Weekblad-journalist

1998 – Economieredactie: de AEX-persprijs in 1998

2000 – Wierd Duk: de Anne Vondelingprijs voor zijn berichtgeving over de oorlog in Tsjetsjenië

2000 – de Mercur d’Or voor een langdurige opvallende prestatie op de tijdschriftenmarkt

2003 – José van der Sman: de Van Walree Prijs van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) voor haar journalistieke bijdragen over ontwikkelingen in het medisch wetenschappelijk onderzoek.

2007 – Frank van Hoorn: de EU Journalistenprijs voor reportage over de Commissie Gelijke Behandeling

2007 – HJ Schoo (postuum): Legpenning Lucas-Ooms Fonds voor zijn bijzondere bijdrage aan de tijdschriftjournalistiek als hoofdredacteur van Elsevier Weekblad (1993-1999)

2007 – Toine van Herwaarden: Legpenning Lucas-Ooms Fonds voor zijn bijzondere bijdrage aan de tijdschriftjournalistiek als uitgever van Elsevier Weekblad.

2010 – Rob van Scheers: de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2010 voor zijn artikel over Cosimo Matassa, dat op 28 maart 2009 in Elsevier Weekblad stond.

Terug naar de FAQ top

Verschijning en inhoud

Hoe groot is de oplage van het weekblad Elsevier Weekblad?

De totale per week verspreide oplage bedraagt ongeveer 100.000 exemplaren. Daarmee is Elsevier Weekblad het grootste opinieblad van Nederland.

Terug naar de FAQ top

Hoe is weekblad Elsevier Weekblad te verkrijgen?

Elsevier Weekblad wordt per post bij de abonnees bezorgd en is los te koop in boekhandels, kiosken, supermarkten, benzinestations etc. Ook in Vlaanderen is het blad los te koop. Abonneren in het buitenland is ook mogelijk. Klik hier voor informatie over abonnementen.

Terug naar de FAQ top

Hoe vaak verschijnt Elsevier Weekblad?

Elsevier Weekblad verschijnt elke week, alleen in de zomervakantie en met kerst verschijnt in de regel een dubbelnummer. De artikelen zijn volgens het ‘digital first-principe’ al eerder te lezen op de website.

Terug naar de FAQ top

Wanneer verschijnt Elsevier Weekblad?

Elsevier Weekblad is gedateerd op zaterdag. Losse nummers zijn vanaf woensdag te koop. De abonnees krijgen hun nummer vanaf donderdag in de bus.

Terug naar de FAQ top

Wat is STIJL?

Regelmatig publiceert Elsevier Weekblad speciale nummers onder de titel STIJL over mode. Abonnees van het weekblad krijgen deze nummers gratis thuisbezorgd. Ze zijn ook los te koop in de kiosk.

Terug naar de FAQ top

Wat is Juist?

Een intelligent maandblad voor lezers die liever vanuit een brede interesse naar de wereld kijken dan achter de dijken blijven. Juist, van de makers van Elsevier Weekblad, neemt je mee, denkt internationaal en opent je blik. Gemaakt met smaak en oog voor stijl biedt Juist evenveel verdieping als leesplezier: meer wereld, meer weten. Juist heeft een eigen website: www.juistmagazine.nl

Terug naar de FAQ top

Adverteren

Hoe plaats ik een advertentie in weekblad Elsevier Weekblad, in STIJLJuist en op de website?

Alles over het adverteren en de advertentietarieven in Elsevier Weekblad kunt u vinden op www.onebusiness.nl. Eventuele vragen kunt u per e-mail sturen naar [email protected].

Terug naar de FAQ top

Service

Terug naar de FAQ top

Wat doet Elsevier Weekblad met mijn op- of aanmerking?

In het geval van een fout in het blad kan een correctie volgen in de lezersrubriek. Uit de andere brieven en e-mails wordt wekelijks een selectie gemaakt, die in de lezersrubriek verschijnt. Fouten op de website van Elsevier Weekblad worden indien mogelijk meteen hersteld.

Terug naar de FAQ top

Hoeveel kost een abonnement op weekblad Elsevier Weekblad en waar kan ik een abonnement aanvragen?

Klik hier voor informatie over proefabonnementen en abonnementen in binnen- of buitenland.

Terug naar de FAQ top

Waar kan ik met vragen over de bezorging terecht?

U kunt uw vragen per e-mail richten aan [email protected] of door te bellen met de klantenservice: telefoonnummer 085 – 8888 151 (van 09.00 uur tot 17.00 uur). Ook kunt u klachten over de bezorging online doorgeven via de website van de klantenservice.

Terug naar de FAQ top

Hoe kan ik oude nummers van Elsevier WeekbladSTIJL en Juist nabestellen?

U kunt oude nummers tot zes weken terug bestellen. U kunt oude nummers telefonisch bestellen. De kosten bedragen per exemplaar € 6. Het telefoonnummer voor het nabestellen van nummers is: 085 – 8888 151 (tussen 09.00 en 17.00 uur).

Terug naar de FAQ top

Wat moet ik doen als ik op zoek ben naar een artikel dat in Elsevier Weekblad heeft gestaan?

Als het om een recent artikel gaat en u weet de datum van het betreffende nummer dan kunt u dit nummer telefonisch aanvragen. De kosten bedragen per exemplaar € 6. Het telefoonnummer voor het aanvragen van oude exemplaren van Elsevier Weekblad is: 085 – 8888 151 (tussen 09.00 en 17.00 uur). Bent u abonnee, dan kunt u de artikelen terugvinden in ons digitaal archief.

Terug naar de FAQ top

Mag ik artikelen en foto’s uit Elsevier Weekblad vrijelijk gebruiken?

Het is niet toegestaan om, zonder voorafgaande toestemming van Elsevier Weekblad, door Elsevier Weekblad gepubliceerde artikelen, onderzoeken of gedeelten daarvan over te nemen, te (doen) publiceren of anderszins openbaar te maken of te verveelvoudigen. Informatie over het overnemen van artikelen kunt u opvragen bij de uitgever E. van Luit.

Terug naar de FAQ top

Werken bij Elsevier Weekblad

 

Zijn er openstaande vacatures en hoe solliciteer ik voor een baan als redacteur bij Elsevier Weekblad?

Het is altijd mogelijk om een open sollicitatie naar de hoofdredactie van Elsevier Weekblad te sturen. Het adres daarvoor is postbus 11, 1110 AA in Diemen. Vacatures van het weekblad en andere titels van Elsevier Weekblad kunt u vinden op deze site.

Terug naar de FAQ top

Maakt Elsevier Weekblad gebruik van freelancers?

Elsevier Weekblad maakt heel spaarzaam gebruik van freelancers. Diegenen die als freelancer bij Elsevier Weekblad willen werken kunnen een sollicitatie sturen naar de redactie van Elsevier Weekblad: postbus 11, 1110 AA Diemen. Freelancers die een artikel aan willen bieden, kunnen naar hetzelfde adres schrijven of een e-mail sturen naar de chef die de redactie voert over het terrein waar het artikel onder valt..

Terug naar de FAQ top

Kan ik bij Elsevier Weekblad stage lopen?

Ja, op de deelredacties is ruimte voor stagiair(e)s die een opleiding journalistiek volgen aan een HBO-instelling of universiteit. Voor informatie over stage lopen bij Elsevier Weekblad of Juist kunt u contact opnemen met de chefs van de deelredacties.

Terug naar de FAQ top

Hoe word ik journalist?

Academici kunnen een post-doctorale opleiding journalistiek volgen. Ook is het mogelijk in het Hoger Beroeps Onderwijs de vierjarige opleiding journalistiek te doorlopen en zijn er particuliere instellingen die cursussen journalistiek aanbieden. Een overzicht van deze opleidingen is te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Journalisten Villa Media.

Terug naar de FAQ top

Heeft u een vraag die niet is beantwoord? Dan kunt u die stellen aan de klantenservice van Elsevier Weekblad.
Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur via het telefoonnummer 085 – 8888 151.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.