sport

Afgelastingen amateurvoetbal en -hockey door winterweer

Door Servaas van der Laan - 16 januari 2013

Komend weekend worden er door het winters weer geen wedstrijden in het amateurvoetbal gespeeld. Ook een deel van de hockeycompetitie is afgelast.

Voetbalbond KNVB heeft besloten alle amateurwedstrijden in alle districten en landelijke competities voor het veldvoetbal af te gelasten.

Wedstrijden in de zaal gaan wel gewoon door. Hetzelfde geldt voor wedstrijden uit de eredivisie van de B-junioren die op kunstgras zullen worden gespeeld.

Hockey

Hoewel op kunstgras gespeeld, gaat ook een groot deel van de hockeywedstrijden niet door. Hockeybond KNHB heeft alle wedstrijden in de MidWintercompetitie van de jongste jeugd tot aan de senioren afgelast in de districten Noord- en Zuid-Holland.

Wedstrijden in overige delen van het land gaan vooralsnog wel door.

Profclubs

De professionele voetbalcompetitie gaat ondanks het winterweer dit weekend weer van start. De profclubs hebben veldverwarming in de stadions waardoor de wedstrijden voorlopig gewoon kunnen doorgaan.

Koploper PSV brengt vrijdag tegen PEC Zwolle de Eredivisie weer op gang.

De Rabo-Hoofdklasse ligt nog wel stil. De winterstop is door enkele toppers uit de competitie als Teun de Nooijer, Jaap Stokman en Floris Evers aangegrepen om de bankrekening te spekken in de lucratieve Hockey India League.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.