sport

‘Armstrong biedt overheid 5 miljoen schadevergoeding’

Door Shari Deira - 16 januari 2013

Lance Armstrong zou bereid zijn de Amerikaanse overheid 5 miljoen dollar (3,8 miljoen euro) te betalen om zo tegemoet te komen aan de investering van postbedrijf US Postal in zijn wielerploeg. Het bedrijf investeerde tussen 1999 en 2004 in de ploeg.

Dat meldt CBS News woensdag. US Postal stak ruim 30 miljoen dollar (22,5 miljoen euro) in de wielerploeg van Armstrong.

De oud-wielrenner, die zijn zeven Tourzeges is kwijtgeraakt, zou ook hebben aangeboden om te getuigen in een federaal onderzoek. Het ministerie van Justitie zou beide voorstellen hebben afgewezen.

Vragen

Armstrong heeft tijdens een interview met Oprah Winfrey bekend dat hij verboden middelen heeft gebruikt tijdens zijn wielercarrière. Winfrey zegt echter dat Armstrong niet bekent op de manier waarop ze had gedacht.

Volgens de wereldberoemde talkshowpresentatrice worden tijdens het gesprek prangende vragen beantwoord. ‘Ik was tevreden met de antwoorden,’ zegt Winfrey over het interview.

Het is de eerste keer dat Armstrong reageert op het vernietigende rapport van antidopingbureau Usada. Eerder heeft hij wel zijn excuses aangeboden aan het bestuur van de Livestrong Foundation, de stichting die hij opzette om te strijden tegen kanker.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.