sport

Balotelli voor 20 miljoen van City naar AC Milan

Door Servaas van der Laan - 29 januari 2013

De controversiële Italiaanse spits Mario Balotelli keert terug naar zijn geboorteland. AC Milan neemt de aanvaller voor 20 miljoen euro over van Manchester City.

Het AC Milan-channel gaat dit dinsdag bekendmaken, melden zowel Britse als Italiaanse media.

‘Ik kom eraan, vrienden,’ zou ‘Super Mario’ per sms naar een van zijn beste vrienden hebben gestuurd, schrijft sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Grillige acties

De Italiaanse spits onderhield een haat-liefdeverhouding met de fans en de clubleiding van Manchester City. Zijn acties waren zowel op als buiten het veld grillig. Hij combineerde weergaloze doelpunten met dramatisch slecht spel en haalde meerdere keren de Britse tabloids vanwege betrokkenheid bij vechtpartijen en zijn vermoedelijke voorliefde voor peperdure escortdames.

Wee won’t miss you Mario

‘Wee won’t miss you Mario,’ schrijft tabloid The Sun vandaag boven een foto waarop een Manchester United-fan de Bentley van Balotelli besprenkelt met urine.

Een maandenlange ruzie met trainer en landgenoot Roberto Mancini zou er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat de spits wegmoest bij het miljoenenteam van de Sheikh Mansour.

Racisme

In Italië speelde Balotelli eerder voor de aartsrivaal van Milan, Internazionale.

De vele racistische spreekkoren en apengeluiden in de Italiaanse voetbalstadions waren, naast een miljoenencontract, in 2010 de reden waarom de spits zijn thuisland de rug toekeerde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.