sport

Bossche burgemeester schaamt zich voor oerwoudgeluiden

Door Servaas van der Laan - 31 januari 2013

Burgemeester Ton Rombouts (CDA) van Den Bosch heeft in een brief aan AZ-spits Jozy Altidore zijn schaamte geuit voor het racistische gedrag van enkele toeschouwers bij het bekerduel FC Den Bosch – AZ. Rombouts heeft de Amerikaanse speler uitgenodigd voor een bezoek aan Den Bosch.

‘Een heel klein deel van de aanhang laat zien dat het hen aan respect voor anderen ontbreekt. Daar schaam ik mij voor,’ schrijft Rombouts in de brief.

Hij wil de Amerikaan graag uitnodigen in Den Bosch ‘om te laten zien waarom de stad al drie keer op rij de meest gastvrije stad van ons land is’.

Bewondering

De burgemeester zegt bewondering te hebben voor de reactie van de donkere speler.

Altidore maande de scheidsrechter om het spel vooral te laten doorgaan. ‘Ik kan alleen maar voor ze bidden. Ik ga echt niet opzij voor wat apengeluiden.’

Site op zwart

De supportersvereniging van FC Den Bosch schaamt zich voor het gedrag van de fans en heeft de site op zwart gezet. ‘We kunnen op dit moment niet anders. Ons blauw-wit hart bloed.

De wedstrijd werd dinsdag, ondanks tijdelijke onderbrekingen, wel uitgespeeld. De Bosschenaren verloren kansloos met 0-5. Altidore nam sportief wraak op de supporters door vanaf de penaltystip raak te schieten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.