sport

Nike sponsort golfer Rory McIlroy voor 191 miljoen euro

Door Arne Hankel - 08 januari 2013

De beste golfer van dit moment, Rory McIlroy, heeft een sponsorcontract afgesloten met Nike voor 191 miljoen euro. Het contract tussen het Amerikaanse sportartikelenbedrijf en McIlroy is voor een periode van tien jaar.

Dat meldden diverse Amerikaanse media dinsdag.

Opvolger Armstrong

McIlroy is bij Nike de opvolger van wielrenner Lance Armstrong. Nike verbrak vorig jaar de banden met de Amerikaanse wielrenner toen bleek uit dat hij doping had gebruikt.

De Noord-Ier wordt het gezicht van het bedrijf in grote reclamecampagnes naast golfer Tiger Woods.

McIlroys huidige sponsor maakte dinsdag bekend het contract met hem niet te verlengen. ‘Jumeirah was mijn eerste sponsor toen ik prof werd in 2007. Ik ben dankbaar voor de steun die mij tot de speler heeft gemaakt die ik nu ben,’ aldus de golfer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.