sport

Ook Ajax door naar halve finale KNVB-beker

Door Shari Deira - 31 januari 2013

Ajax heeft donderdag als laatste club de halve finale bereikt in de strijd om de KVNB-beker. De Amsterdammers versloegen in Emmen het Arnhemse Vitesse (4-0), de club die in de competitie tot twee keer toe te sterk bleek.

Ajax dankte de zege aan treffers van Danny Hoesen, Lasse Schöne en Kolbeinn Sigthorsson, die met twee doelpunten zijn rentree vierde na lang blessureleed. PSV, PEC Zwolle en AZ kwalificeerden zich eerder deze week al voor de halve finales.

Trainer Frank de Boer zei na de wedstrijd dat zijn ploeg progressie boekt. ‘We hebben geleerd van de afgelopen zondag toen wij tegen ze een voorsprong van 2-0 verspeelden. We leren dus snel.’

Fris

De Boer vindt dat de Amsterdammers al in de eerste helft meer afstand hadden moeten nemen. ‘Na die snelle 1-0 kregen we de ruimte om vaker toe te slaan. Gelukkig hebben we het in de tweede helft goed uitgespeeld.’

Vitesse-trainer Fred Rutten zegt dat zijn team ‘niet fris’ oogde. ‘Het was jammer dat we in Emmen speelden. Met de steun van 20.000 fans in het Gelredome is het makkelijk een achterstand goed te maken. Nu zaten er 2.000 man, dat is zonde voor zo’n grote wedstrijd.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.