sport

Ophef over juichgedrag Luis Suárez na handsdoelpunt

Door Frederique Dormaar - 07 januari 2013

Voetballer Luis Suárez is in opspraak geraakt nadat hij in een FA Cupwedstrijd tegen Mansfield Town een doelpunt met zijn hand maakte en de treffer vierde door zijn pols te zoenen.

De Uruguayaanse aanvaller Luis Suárez scoorde voor zijn club Liverpool de 2-0 door de bal met zijn hand over de doellijn te tikken. De scheidsrechter zag het niet en keurde het doelpunt goed.

Provocerend

Na de omstreden treffer kuste de spits zijn pols. Op deze wijze viert Suárez zijn doelpunten wel vaker, maar omdat hij met diezelfde arm de bal in het doel had gewerkt, kwam de actie provocerend over.

Brendan Rodgers, de coach van Liverpool neemt het op voor zijn speler. ‘Ik heb de beelden gezien en het is duidelijk geen opzettelijke handsbal,’ zegt hij op sportzender ESPN.

Vijfdeklasser

Liverpool won de wedstrijd tegen vijfdeklasser Mansfield Town met 1-2 en bereikte de vierde ronde van de FA Cup.

De spits redde zijn team vaker door zijn handen te gebruiken. Op het WK voetbal in Zuid-Afrika hield hij in de wedstrijd tegen Ghana in de laatste minuut een bal van de doellijn.

De aanvaller kreeg rood, maar de Ghanees Asamoah Gyan miste vanaf 11 meter waarna Uruguay na penalties doorging naar de halve finale tegen oranje.

Bijten

Naast zijn handen wil Suarez ook zijn tanden nog wel eens gebruiken tijdens een wedstrijd.

Als speler van Ajax beet hij in 2010 een tegenstander in de schouder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.