sport

Pijnlijke nederlaag voor Chelsea in Premier League

Door Shari Deira - 02 januari 2013

Chelsea heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden met het verlies van de Queens Park Rangers. De titelhouder van de Champions League verloor voor eigen publiek met 0-1 van de hekkensluiter van de Premier League.

Shaun Wright-Phillips, die tussen 2005 en 2008 voor Chelsea speelde, maakte na 78 minuten het enige doelpunt. Hij vierde zijn treffer ingetogen, uit respect voor zijn voormalige werkgever.

Senegal

Chelsea blijft door de nederlaag vierde op de ranglijst, met een achterstand van 14 punten op koploper Manchester United.

De verliezende club krijgt binnenkort versterking. Spits Dembe Ba heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Newcastle United. De voetballer uit Senegal gaat spelen voor Chelsea, dat ruim 12 miljoen euro voor hem over heeft.

Suarez

In het thuisduel van Liverpool tegen Sunderland vervulde Luis Suarez weer een hoofdrol (3-0). Hij maakte twee van de drie treffers voor zijn ploeg. Suarez verhoogde zijn totaal naar 15 competitietreffers, eentje minder dan Robin van Persie.

Newcastle United slaagde er woensdag niet in om te winnen. De club verloor, ook voor eigen publiek, van Everton (1-2).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.