sport

‘Badr Hari zet manager Yves Gijrath aan de kant’

Door Kelly van Alphen - 22 februari 2013

Kickbokser Badr Hari en zijn zaakwaarnemer Yves Gijrath zijn uit elkaar. Bronnen in de kickbokswereld beweren dat Hari de samenwerking met Gijrath heeft beëindigd.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Gijrath ontkent dat Hari eenzijdig voor een breuk heeft gekozen: ‘We hebben in gezamenlijk overleg besloten uit elkaar te gaan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het nu het juiste moment is.’

Klik

De twee ontmoetten elkaar anderhalf jaar geleden via een bevriende voetbalmakelaar op een bijeenkomst in Gijraths mediabedrijf. Gijrath, tevens oprichter van de Miljonair Fair, zag zakelijke mogelijkheden in Hari’s carrière, wat leidde tot een samenwerking.

Mishandeling

De zaakwaarnemer kreeg veel kritiek toen hij achter Hari bleef staan nadat hij werd beschuldigd van de mishandeling van Koen Everink in de Amsterdam ArenA.

‘Het makkelijkste voor mij persoonlijk was toen geweest om hem te laten vallen. Ik vond en vind dat Badr steun verdiende, op een moment dat heel Nederland zich tegen hem keerde.’

Rechter

Voorlopig zullen Hari’s zakelijke belangen worden behartigd door zijn advocaat Jacques de Wit. Hari moet zich op 2 mei voor de rechter verantwoorden voor de aanklachten van poging tot doodslag, zware mishandeling en vernieling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.