sport

Eredivisie: Feyenoord wint van AZ, Ajax speelt gelijk

Door Shari Deira - 10 februari 2013

Feyenoord heeft zondag voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van AZ. De Rotterdammers versloegen de club uit Alkmaar in De Kuip met 3-1. Volgens trainer Ronald Koeman is zijn ploeg nog geen titelkandidaat.

Voor Feyenoord scoorden  Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Roy Beerens maakte voor AZ de gelijkmaker. Bij een stand van 1-1 kreeg AZ-aanvoerder Nick Viergever in de 67e minuut een rode kaart voor een charge op Lex Immers.

Achterstand

Er was zondag nog meer Eredivisie-voetbal. Ajax speelde voor eigen publiek gelijk tegen Roda JC (1-1) en liet daarmee 2 punten liggen. De Amsterdammers houden daardoor een achterstand van 3 punten op koploper PSV.

NEC heeft FC Utrecht de eerste nederlaag van dit jaar toegebracht. De ploeg van trainer Alex Pastoor won in De Galgenwaard met 3-0. Eind november won NEC in Nijmegen al met 2-0 van FC Utrecht. Het elftal van trainer Jan Wouters bleef na die nederlaag zeven duels op rij ongeslagen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.