sport

FIFA zet doellijntechnologie in tijdens WK 2014

Door Shari Deira - 19 februari 2013

Bij het WK voetbal 2014 in Brazilië zet wereldvoetbalbond FIFA doellijntechnologie in. Een experiment met de speciale technologie is zo goed bevallen, dat zelfs FIFA-baas Sepp Blatter overtuigd is.

De FIFA heeft de inzet van de doellijntechnologie dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens het WK voor clubteams in Japan experimenteerde FIFA met de sytemen GoalRef en Hawkeye, wat ook bij tennis wordt toegepast. Het experiment krijgt komende zomer navolging tijdens de Confederations Cup in Brazilië.

Doelpunt

Blatter was lange tijd tegenstander van het gebruik van extra hulpmiddelen voor scheidsrechters. Dat veranderde toen tijdens het WK in Zuid-Afrika een doelpunt van Engelsman Frank Lampard werd afgekeurd.

Voorzitter Michel Platini van de Europese bond zei eind vorig jaar dat hij tegen de invoering is van technische hulpmiddelen in het voetbal. De systemen voor doellijnbewaking zijn volgens Platini veel te duur.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.