sport

PEC Zwolle wint thuis verrassend van Feyenoord

Door Arne Hankel - 17 februari 2013

PEC Zwolle heeft Feyenoord zondag voor schut gezet. De Zwollenaren die onderin de Eredivisie meedraaien, wonnen met 3-2 van de Rotterdammers. Feyenoord stapelde verdedigend fout op fout waardoor de titelaspiraties van de Rotterdammers weer de ijskast in kunnen.

Het onherkenbare Feyenoord keek in het IJsseldelta Stadion binnen zes minuten tegen een sensationele achterstand van 2-0 aan.

Rammelende defensie

De Rotterdamse defensie rammelde in het openingsoffensief van het gretige PEC Zwolle aan alle kanten. Na amper een minuut was de verdedigende organisatie bij de eerste hoekschop van de wedstrijd ver te zoeken.

In de algehele chaos tikte Graziano Pellè de bal in het eigen doel, 1-0.

In de zese minuut was het alweer raak voor de onstuimige thuisploeg. Uit een fraaie pass van de zwervende middenvelder Arne Slot tikte Darryl Lachman beheerst in, 2-0.

Pellè

Na de bliksemstart bleef PEC Zwolle het spel dicteren. Door de aanvallende speelwijze gaf PEC Zwolle achterin echter nogal wat ruimte weg.

Dankzij Pellè ging Feyenoord toch met een gelijke stand de rust in. De Italiaan scoorde twee keer: met een omhaal en een kopbal: 2-2.

Een kwartier voor tijd strafte Zwollenaar de povere dekking bij Feyenoord definitief af. Uit een hoekschop scoorde Avdic 3-2.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.