sport

Politie beschuldigt ‘Blade Runner’ Pistorius van moord

Door Shari Deira - 14 februari 2013

De politie in Zuid-Afrika heeft donderdag Oscar Pistorius beschuldigd van moord. Hij wordt verdacht van het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Pistorius werd vandaag aangehouden door de politie. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in zijn huis in Pretoria.

Inbreker

Volgens lokale media zag Pistorius (26) zijn vriendin aan voor een inbreker. Pistorius, ook wel Blade Runner genoemd, heeft in het hoofd en op diverse andere plaatsen van het lichaam geschoten.

Pistorius en Steenkamp waren de enige aanwezigen op het moment van de schietpartij. Pistorius is dan ook de enige verdachte. Een woordvoerder van de politie zegt dat er wel getuigen zijn.

Een getuige zegt dat er eerder incidenten zijn geweest in het huis van de beroemde atleet, die vallen onder de noemer huiselijk geweld.

Volgers

De dertigjarige Reeva Steenkamp is een Zuid-Afrikaans model. Ze poseerde onder meer voor mannenblad FHM en cosmeticamerk Avon. Gisteren stuurde ze nog een Tweet over Valentijnsdag naar haar duizenden volgers. ‘What do you have up your sleeve for love tomorrow???’

Pistorius is een van de bekendste paralympische sporters. Hij is de eerste sporter die met protheses meedeed aan de Olympische Spelen. Bij de spelen in Londen haalde hij op de 400 meter de halve finale.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.