sport

Rasmussen onthult dopinggeheimen Rabobankploeg

01 februari 2013

Michael Rasmussen, de Deense voormalige kopman van de Rabobank wielerploeg, heeft het hele dopingverleden van de Nederlandse wielerploeg onthuld aan de Nederlandse dopingautoriteit. De Deen heeft alle details, inclusief namen van de hoofdrolspelers prijsgegeven.

Dat zegt de ex-wielrenner vrijdag in De Telegraaf.

‘Alles wat ik weet over dopinggebruik binnen de Nederlandse ploeg heb ik aangegeven. Ja ik spreek ook over andere renners, over begeleiders die hielpen en waar de producten vandaan kwamen,’ zegt Rasmussen.

Geheim

Inhoudelijk kan de Deen niets over zijn onthullingen kwijt aan de media. ‘Dat heb ik met de dopingautoriteit afgesproken, bovendien heb ik een geheimhoudingscontract met de Rabobank, waardoor het me veel geld gaat kosten als ik over het verleden praat.’

De Nederlandse dopingautoriteit bevestigt op haar website dat Rasmussen heeft bekend doping te hebben gebruikt.

Bekentenis

Donderdag vertelde Rasmussen tijdens een persconferentie dat hij tussen 1998 en 2010 onder meer insuline, cortison en bloeddoping heeft gebruikt.

Hij gaf daarbij aan er alles aan te doen ‘om de sport schoon te vegen’.

Onthullingen

De bekentenis van Rasmussen volgt in een reeks onthullingen van (oud-)wielrenners die in gang werd gezet door de biecht van Lance Armstrong.

Oud-Raborenners als Danny Nelissen en Grischa Niermann gaven de afgelopen weken toe aan het dopingprogramma van de Rabobank te hebben meegedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.