sport

Sluw Juventus maakt einde aan Europees sprookje Celtic

Door Servaas van der Laan - 12 februari 2013

Het Europese avontuur van Celtic in de prestigieuze Champions League komt zo goed als zeker tot een einde. De Schotten konden in Glasgow tegen Juventus geen vuist maken en zagen de Italianen op hun beurt vrijwel iedere kans verzilveren.

De fanatiek gestarte Schotten werden na een paar minuten al getrakteerd op een dosis realiteitszin. Alessandro Matri maakte dankbaar gebruik van een fout van Efe Ambrose en tikte de 0-1 binnen.

Celtic rechtte de ruggen en ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Nota bene dezelfde Ambrose kreeg de grootste kans op de 1-1 maar hij faalde jammerlijk.

Counter

In de tweede helft lieten de mannen uit Turijn zien hoe scoren in zijn werk gaat. Na twee messcherpe tegenaanvallen keken de Schotten plotseling tegen een 0-3 achterstand aan.

De return in Italië wordt daarmee niet meer dan een formaliteit.

Zlatan

Naast Juventus deed ook het miljoenenteam van Paris saint Germain goede zaken. De Fransen versloegen in Spanje Valencia met 1-2. De Argentijnen Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore verzorgden de doelpuntenproductie voor PSG.

De Fransman Adil Rami maakte in de 90e minuut nog een tegentreffer. Zlatan Ibrahimovic werd in de laatste minuut van het veld gestuurd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.