sport

Vechtpartij tussen spelers Feyenoord en PSV

Door Shari Deira - 24 februari 2013

Feyenoord heeft zondag koploper PSV verslagen in De Kuip. In de catacomben van de De Kuip is na de wedstrijd een vechtpartij uitgebroken tussen spelers van beide clubs. PSV-spits Jeremain Lens en verdediger Joris Mathijsen hebben elkaar stevig aangepakt.

Beide internationals hadden het in de slotfase van de wedstrijd al flink met elkaar aan de stok. Ruben Schaken bevestigt dat het onrustig was in de kleedkamer na de wedstrijd.

‘We hebben snel de spelers van ons die aan het bakkeleien waren naar binnen getrokken. We moeten hier afstand van nemen. Als PSV raar wil doen, moeten ze dat zelf weten. Wij hebben gewonnen, zij tonen zich slechte verliezers. De rest is bijzaak.’

Zege

Lens opende in de 33e minuut de score voor PSV, Ruben Schaken maakte kort na de rust gelijk. Met zijn 18e competitietreffer hielp Graziano Pellè de thuisploeg aan de eerste en dikverdiende zege dit seizoen in een topwedstrijd.

De ploeg van trainer Dick Advocaat dwong aanvallend te weinig af en was in verdedigend opzicht veel te labiel. Feyenoord toonde in de teleurstellende eerste helft te weinig overtuiging om PSV echt te kunnen bedreigen.

Duel

Kort na de rust strafte de thuisploeg de defensieve kwetsbaarheid bij PSV, met middenvelder Orlando Engelaar voor spits Matavz, wel meteen af. Daarna begon het duel opnieuw, met Feyenoord als aandringende partij en PSV als reagerende ploeg.

Lens kreeg zondag zijn vijfde gele kaart en mist daardoor de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. Hij kreeg de gele kaart in 21e minuut na een wilde overtreding bij de middenlijn op Daryl Janmaat. Lens mag woensdag wel gewoon meedoen in de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.